Spring naar content

Expertgroep landelijke BCO capaciteit

GGD GHOR Nederland ondersteunt de 25 GGD-en in de uitvoering van de Covid-bestrijding op diverse vlakken. Binnen de programmaorganisatie Covid-19 zijn verschillende lijnen: testen, bron- en contactonderzoek, vaccineren en digitalisering. Voor het bron- en contactonderzoek is er een landelijke capaciteit van duizenden medewerkers die ingezet kunnen worden wanneer extra BCO-medewerkers nodig zijn bij een GGD. De landelijke BCO capaciteit is een samenwerkingsverband van de Nederlandse alarmcentrales en het Rode Kruis.

De expertgroep BCO is een groep artsen en verpleegkundigen van verschillende GGD-en die de programmadirectie adviseren over de inhoudelijke randvoorwaarden van het BCO en specifiek de landelijke BCO capaciteit. De expertgroep geeft onder andere input voor de werkinstructie, onderwijsmateriaal ter ondersteuning van de BCO-medewerkers en de implementatie van een app die het BCO ondersteunt.  

We zoeken voor de expertgroep een aios infectieziektebestrijding die de landelijke werkinstructie wil redigeren. Je schakelt in deze rol met de BCO artsen van de GGD-en en de landelijke partners om te komen tot een robuuste werkwijze die bij alle GGD-en toepasbaar is. Daarnaast ben je bij GGD GHOR Nederland betrokken bij vragen over ICT, communicatie en beleid. Het is een dynamische plek waarbij je veel kunt leren over het krachtenveld waar de arts M&G, IZB in opereert, op het snijvlak van beleid/politiek en medische inhoud.

Je kunt deze stage doen als M&G stage of als keuzestage. De programmaorganisatie van GGD GHOR Nederland werkt voor het overgrote deel virtueel: je werkt vanuit huis of je GGD via Microsoft Teams. Deze stage past uitstekend naast een GGD 1 of GGD 2 stage voor 1 of 2 dagen per week.

Geïnteresseerd of heb je vragen: neem dan contact op met Nienke van den Berg, arts M&G, IZB, medisch adviseur BCO GGD GHOR Nederland via nvandenberg@ggdghor.nl of 0610551459.