Spring naar content

Maak het verschil!

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond is er voor advies, voor het aannemen en beoordelen van meldingen, voor het zelf plegen van interventies, het doen van onderzoek en/of zorgen dat er hulpverlening wordt ingezet rond huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis is er voor iedereen in de regio Rotterdam Rijnmond: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Veilig Thuis heeft een team van deskundige procesregisseurs, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen, waar u zorgen over uzelf, een kind, een gezin of partner, aan kunt voorleggen.

Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond werkt voor en samen met vijftien gemeenten in de regio. Te weten: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam inclusief Hoek van Holland, Schiedam, Vlaardingen,  en Westvoorne.

De vertrouwensarts geeft onder andere adviezen aan professionals buiten en binnen de organisatie, beoordeelt meldingen, gaat mee op huisbezoek, geeft voorlichting en onderhoudt contacten met externe partijen zoals ziekenhuizen. Tijdens de stage kan je je verdiepen in de casuïstiek waar Veilig Thuis mee te maken krijgt en actief mee doen, zoals bijvoorbeeld mee gaan op huisbezoek en meedenken in multidisciplinaire overleggen.