Spring naar content

Stage bij sector PAC, cluster infectieziekten

GGD Kennemerland bewaakt, beschermt en bevordert de volksgezondheid van de ruim half miljoen inwoners van de Veiligheidsregio Kennemerland. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar voor onze burgers. GGD Kennemerland is een energieke organisatie met meer dan 300 medewerkers en bestaat uit Preventie, Advies & Crisis, Jeugdgezondheidszorg en Ambulancezorg. Samen voeren wij een verscheidenheid aan taken uit: van consultatiebureau tot Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen, van infectieziektebestrijding tot medische milieukunde. GGD Kennemerland is onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland. De regio kenmerkt zich door een hoog risicoprofiel; Schiphol en ook het bedrijf TATA steel zijn gevestigd in Kennemerland.

GGD Kennemerland, sector PAC, cluster infectieziekten.
Het cluster infectieziekten van de GGD Kennemerland valt onder de sector PAC en bestaat uit de taakgebieden seksuele gezondheid, reizigersadvisering, tuberculosebestrijding en algemene infectieziektebestrijding.

Er wordt aan de hand van de IOP van de aios een programma gemaakt. Naast de algemene infectieziektebestrijding kan afhankelijk van interesse kan de nadruk komen te liggen op seksuele gezondheid of reizigersadvisering/vaccinologie. Daarnaast zijn er mogelijkheden om kennis te maken met de andere taakgebieden binnen de sector PAC.