Spring naar content

Jellinek High Care Detox (locatie Amsterdam)

Jellinek is dé expert op het gebied van verslaving en koploper in verslavingszorg. Jellinek heeft als eerste in de verslavingszorg een TOPGGz erkende afdeling en biedt daarmee kwalitatief hoogwaardige zorg en onderzoek.

Jellinek biedt al meer dan 100 jaar behandeling en zorg aan mensen met problemen rond verslaving. We kunnen iedere vraag over risicovol middelengebruik beantwoorden. Van jongeren, van volwassenen. Jellinek is sterk in preventie én behandeling. Een unieke combinatie. We geven voorlichting, gerichte adviezen, trainingen en online zelfhulp. Dit doen we in persoonlijke gesprekken en via onze uitgebreide website.

Op onze high care detox worden mensen klinisch ontgift die daar 24 uur per dag medische begeleiding voor nodig hebben. Wij ontgiften cliënten van alle middelen (ook GHB), maar het merendeel van de detoxificaties is ten aanzien van alcohol. In de meeste gevallen krijgen cliënten medicatie ter ondersteuning van het proces.
Onze opnameafdeling telt 25 bedden en de gemiddelde opnameduur is 10 dagen.
Een detoxificatie is altijd onderdeel van een behandeling, dus na de detox gaan cliënten vaak starten met hun behandeling.
Tijdens de stage maak je onderdeel uit van het artsenteam bestaande uit 4 a(n)iossen, de regiebehandelaar (verslavingsarts) en een psychiater die op consultatieve basis aanwezig is. Je bent met z’n allen verantwoordelijk voor de nieuwe opnames (gemiddeld 4 per dag) en het vervolgen van cliënten tijdens opname. Tijdens je stage krijg je supervisie van een verslavingsarts.

Per periode wordt bekeken of de stageplaats beschikbaar is en kan de standplaats in Utrecht of Amsterdam zijn.