Spring naar content

Kindergeneeskunde voor de jeugdarts – Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum is een topklinisch opleidingsziekenhuis en lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).
Wij bieden een stage kindergeneeskunde aan, gericht op de jeugdgezondheidszorg. De nadruk in deze stage zal liggen op de poliklinische kindergeneeskunde. De stagiair zal in de gelegenheid zijn mee te draaien op de algemene polikliniek, als ook op de specialistische poli’s (poep- en plasproblematiek, kinderen met overgewicht, kinderen met eetproblemen, allergie, naar gelang de leerdoelen ook op de andere spreekuren). Daarnaast bestaat de mogelijkheid mee te lopen op de zuigelingen- en kraamafdeling.

De vakgroep bestaat uit twaalf kinderartsen. Daarnaast werken er twee/drie AIOS kindergeneeskunde, zeven ANIOS kindergeneeskunde, één AIOS huisartsgeneeskunde, twee semi-artsen (ASAS) en zes co-assistenten op de afdeling. De groep staat bekend om het enthousiaste opleidingsklimaat en streeft naar ‘opleiding op maat’.
Het verpleegkundig team bestaat uit circa 90 verpleegkundigen. Verder zijn er polimedewerkers, administratief medewerkers, secretaressen, afdelingsassistenten, pedagogisch medewerkers, kinderpsychologen, maatschappelijk werkers, kinderdiabetesverpleegkundigen, kinderlongverpleegkundigen en kinderurotherapeuten; er wordt nauw samengewerkt met de kinderfysiotherapeuten, kinderlogopedisten en kinderdiëtisten van Meander.

Contactpersoon: Maartje van Velzen, med.secr.kindergeneeskunde@meandermc.nl, 033-8505050