Spring naar content

Openbaar Lichaam Bonaire, Publieke Gezondheid

Let op: dit is een buitenlandstage. De aanmeldprocedure wijkt af van het stageproces beschreven in de FAQ. Voor meer informatie zie de pagina ‘Buitenland stage’.

Het openbaar lichaam Bonaire is via haar afdeling Publieke Gezondheid verantwoordelijk voor het beschermen, bevorderen en bewaken van de volksgezondheid. De visie hierbij is dat kinderen gezond opgroeien en dat volwassenen gezond oud worden. De verantwoordelijkheden van de afdeling zijn wettelijk vastgelegd in de Wet Publieke Gezondheid. De taken van Publieke Gezondheid kunnen in 4 onderdelen verdeeld worden: gezondheidsbevordering, infectieziektebestrijding, beleid en onderzoek en rampenbestrijding.

Onder supervisie van een enthousiaste begeleider zullen bovenstaande onderwerpen worden aangesneden. De interdisciplinaire aard van werkzaamheden (preventie, infectieziekte bestrijding, epidemiologie en beleid en advies), juist in de setting van een eiland zoals Bonaire, maakt de stage interessant en zeer uitdagend. Tijdens de stage zul je je inzetten om de gezondheid van de mensen op Bonaire te verbeteren door middel van het ontwikkelen van programma’s en beleid gericht op preventie en behandeling van ziekten. Daarnaast zul je worden meegenomen in de dagelijkse routine binnen de afdeling om verdere feeling te krijgen van het werk dat Publieke Gezondheid verricht op Bonaire.

Een stageplaats op Bonaire biedt een unieke kans om jouw professionele en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen, terwijl je geniet van de secundaire arbeidsvoorwaarden die dit prachtige Caribische eiland te bieden heeft. Wil je in een warm (letterlijk) bad terecht komen binnen de afdeling Publieke Gezondheid op Bonaire, waar veel gezondheidswinst valt te behalen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Daniel van Leerdam (daniel.vanleerdam@bonairegov.com) en het Stagebureau (planningmg@nspoh.nl) in de cc.

Praktisch:

  • De stage is eenmalig beschikbaar, minimaal voor 3 maanden, liever langer.
  • De stage is beschikbaar per 1 augustus 2023 (in overleg)
  • Het beheersen van of interesse in de lokale taal (Papiaments) is een pré
  • Plek is voor 4 dagen in de week. Er is tijd en ruimte voor onderwijsdag 1x in de week.