Spring naar content

Universitair Medisch Centrum Groningen

Algemene informatie

UMC naam:Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)
Afdelingsnaam:Afdeling Gezondheidswetenschappen, Sectie Sociale geneeskunde
HoofdProf. dr. S.A. (Menno) Reijneveld
ContactpersoonDr. Netty Bos (n.bos-veneman@umcg.nl)  
BegeleidingDiverse senior onderzoekers binnen de afdeling Gezondheidswetenschappen van het UMCG
Adres afdeling:Hanzeplein 1 | Postbus 30.001 | 9700 RB Groningen | interne huispostcode FA10
Website:https://umcgresearch.org/w/health-sciences  

M+G profielen die we graag verwelkomen:

JeugdgezondheidszorgMedische indicatiestelling en advisering
InfectieziektebestrijdingBeleid en advies
Medische MilieukundeDonorgeneeskunde
TuberculosebestrijdingVertrouwensarts
Forensische Geneeskunde  

Heb je interesse om bij onze sectie Sociale geneeskunde, afdeling Gezondheidswetenschappen, van het UMCG je wetenschappelijke stage te doen? Kijk of de onderzoekslijnen van onze afdeling, en dan met name binnen Public Health Research, passen bij jouw interesses en de vragen die je jezelf in de dagelijkse praktijk stelt. En kom vervolgens kennismaken op de NSPOH Meet & Greet of neem rechtstreeks contact op met Netty Bos. Samen ontwikkelen we je onderzoekstraject.

Wie zijn wij?

Onze afdeling Gezondheidswetenschappen doet onderzoek en verzorgt onderwijs vanuit de missie om ons te richten op preventie en het bevorderen van participatie op het gebied van gezondheidsbevordering en gezondheidsbescherming. Daarmee willen wij ziekte voorkomen en zorgen dat mens en maatschappij zo gezond mogelijk oud worden. We doen samen met sociaalgeneeskundige organisaties en professionals en zetten in op versterking van de sociale geneeskunde in haar volle breedte.

Een deel van het onderzoek van de sectie Sociale geneeskunde is ingebed in de werkplaats publieke gezondheid Noord-Nederland, de academische werkplaats Jeugd C4Youth, het Kenniscentrum Verzekeringsgeneeskunde en de academische werkplaats met de ArboUnie. Naast dat we zelf veel data verzamelen, voeren we een deel van ons onderzoek uit binnen grote cohortstudies, zoals LifeLines, Pinkeltje, en TRAILS.

Wat bieden we?

Naast individuele onderzoeksbegeleiding organiseren we 4-6 wekelijkse begeleidingsbijeenkomsten met al onze AIOSsen. Deze zijn twee keer per jaar op het UMCG. De rest is online. We hebben, naar je behoefte, kamers en faciliteiten beschikbaar op de afdeling. Je krijgt een gastvrijheidsovereenkomst met toegang tot wetenschappelijke literatuur en alle onderzoeksfaciliteiten. Tenslotte ben je welkom op onze diverse onderzoeksbijeenkomsten.

We zien uit naar een kennismaking!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Dr. Netty Bos, arts M+G: n.bos-veneman@umcg.nl