Spring naar content

JGZ en kinderen met ernstige ontwikkelingsproblematiek

Als AIOS ondersteun je de taken van de teamarts op het KDC. Omdat je boventallig bent kun je je eigen accenten leggen: Wil je meer ervaring op doen met onderzoek van kinderen met ontwikkelingsproblematiek? OF wil je meer kennis over dysmorfologie en syndromen?

Meer dan de helft van de kinderen heeft een etiologische diagnose.
De arts vormt binnen het KDC samen met de gedragsdeskundige, fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist het multidisciplinaire therapeutenteam. Daarnaast is de arts samen met de locatiemanager en gedragsdeskundige onderdeel van het beleidsteam.

Verder kun je tijdens de stage ontdekken hoe belangrijk en complex het externe ketennetwerk is bij deze doelgroep. Zo verzamel je de medische informatie bij de intake, en bereid je bezoeken van de consulterende specialisten voor: revalidatiearts, psychiater en VISIO. Maar heb je ook een verbindende rol tussen de medisch specialistische wereld en de dagelijkse werkelijkheid van thuis en het KDC, tussen medisch specialisten onderling, of tussen de problematiek van het kind en de problematiek van het systeem

Loop stage met de teamarts op een van onze KDC’s en ontdek wat jouw meerwaarde en de meerwaarde van de JGZ kan zijn voor kinderen met ernstige ontwikkelingsproblematiek.

x

Geïnteresseerd in deze stage?

Neem dan contact op met Heleen Eijlders – h.eijlders-nijhuis@onstweedethuis.nl

x

Praktisch over de stage: Deze stage is per direct beschikbaar voor max 2 dagen in de week. De arts komt elke 2 weken op 1 locatie. Daarnaast is een dag in de 2 weken voor overstijgende taken. Vanwege de lang vooraf geplande intakes en medische onderzoeken, liggen de dagen op locatie van te voren vast.

x