Spring naar content

NSPOH met SHE Maastricht | 1 stage

NSPOH Utrecht

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health.

De NSPOH biedt o.a. een tweejarige opleiding aan in alle deelgebieden van de arts Maatschappij en Gezondheid (arts M+G), leidend tot een KNMG- registratie als profielarts (eerste fase) en een daaropvolgende twee jarige specialisatie die leidt tot volledige registratie als medisch specialist (tweede fase).

RIPPLE

De onderzoekslijn RIPPLE (Research & Innovation in Public Health Practice based Learning) richt zich op alle profielen binnen de opleiding arts M+G. De focus van ons onderzoek ligt op werkplekleren in de publieke gezondheid. Hierin werken we nauw samen met de School of Health Professions Education (SHE) in Maastricht.

Het doel van de onderzoekslijn is het onderbouwd doorontwikkeling van de praktijkopleiding met aandacht voor alle betrokken actoren. Een onderdeel daarvan is o.a. een gestructureerde evaluatie de praktijkopleiding met de ‘Kwaliteitsvisie Opleidingen en Raamplan Sociale Geneeskunde’ (KOERS) in gedachte.

Sinds 2021 hebben een aantal AIOS  bij de NSPOH kwantitatief en kwalitatief onderzoek verricht. De onderwerpen waar ze onderzoek naar gedaan hebben waren: het leerklimaat bij de opleidingsinstellingen, best practices en leerpunten van de in 2019 vernieuwde opleiding arts M+G en de inbedding van de AIOS M+G in de organisatie.

Stage bij de NSPOH?

Wanneer je overweegt om een wetenschappelijke stage te doen bij de NSPOH kun je contact opnemen met Sheda Broer-Sadrzadeh, s.broer@nspoh.nl.  We gaan dan met jou in gesprek over je onderzoek ideeën en de mogelijkheden die we jou kunnen bieden.