Spring naar content

Mag ik zelf een stageplaats werven?

Mag ik zelf een stageplaats werven?

Jazeker! Je kan ook zelf een plek werven voor je stageperiode. Hoe ga je aan de slag:

  1. Bekijk eerst het aanbod op Stage etalage om na te gaan of er al stageplekken aangemeld zijn vanuit de organisatie die jij wil benaderen.
  2. Staat de instelling niet tussen het aanbod op Stage etalage, dan overleg je met je instituutsopleider of de stage instelling passend is bij de opleiding. Goedkeuring dien jij te vragen per mail aan de instituutsopleider met planningmg@nspoh.nl in de cc.
  3. Is je instituutsopleider akkoord dan kan je vervolgens contact opnemen met de nieuwe stage instelling. Bij het benaderen van de stage-instelling kun je gebruik maken van de (specifieke) stagekaders die onderaan vermeld staan en voor meer informatie over de rol van de stagebegeleider kun je deze documenten meesturen: ‘Praktische informatie voor stagebegeleiders‘ en ‘Extra informatie stagebegeleiding‘.
  4. Heb je de stageplek geregeld meld deze dan hier aan. Na definitieve goedkeuring van de stage door je instituutsopleider bevestigen we je stageplek en maken we de verdere administratie in orde en ontvangt de instelling een bevestiging met de stage-intentieverklaring.

De deadline voor het zelf aandragen van een stageplek is 4 maanden voordat je gaat starten met je stage. Bijvoorbeeld: start je in de maand september (ongeacht de datum) met je stage, dan is 1 mei de deadline voor het doorgeven van je stageplaats aan planningmg@nspoh.nl

Algemeen kader inrichting stages
Specifiek stagekader Huisartsen
Specifiek stagekader Psychiatrie
Specifiek stagekader Spoedeisende Hulp
Specifiek stagekader Verslavingszorg
Specifieke stagekader Kindergeneeskunde
Specifiek stagekader Kinderrevalidatie
Specifiek stagekader Kinderpsychiatrie
Stagekader M&G JGZ